Ja ja ja - jeg er nu 5 år og endelig har kommunen fundet ud af at jeg er handicappet og har nogle behov som andre måske ikke har.

De har endelig fået lavet en gårdsplads til mig så jeg kan komme ud i min Walker og lege med Laurits. Mens Dupont og Dupont gravede og anlagde gårdspladsen holdt mig og Lau øje med dem inde fra huset for det var skide koldt uden for. Midt under arbejdet begyndte det at sne og vi fik ret meget sne og en stor snemand. Da sneen var væk blev Dupont og Dupont endelig færdige med min gårdsplads og så var det bare derudaf i fuld fart.

I løbet af året begyndte jeg at komme på besøg i den lokale børnehave i Sneslev for at vende mig til andre børn og den larm de laver. Min mor og far kalder det en del af min indskoling - hvad det så er for noget. Det er meget søde børn der går dernede og de leger med mig når jeg er der. Der er nogen af pigerne der vil kysse i puderummet - aaaaaaaaddddddrrrrr - det vil jeg ikke!

Omkring sommer begyndte jeg på sprogtræning hos Kirsten i Svend Bendts (Sct. Bendts Børnehave), for at forsøge at finde ud af om jeg havde evner til at kommunikere verbalt (flot formuleret - ikk?). Det havde jeg - altså da jeg fik min far smidt ud og fik Kirsten for mig selv. Hun hoppede i trampolin med mig og gav mig ansigtsmassage og det er jo dejligt.

I eftersommeren fik vi rigtige heste. 2 dejlige stor Fjordheste Hannibal og Silke. Hannibal er min hest og Silke er min mors hest. Hun skal lære at ride og så skal vi alle sammen ud og ride en tur. Hannibal er meget rolig og en god handicaphest. Men men men, han fik ødelagt sin ene forpote på vej hertil så vi kan ikke ride på ham. Han har av og det er synd. Hver gang min far hopper op på ham smider han ham af igen med det samme. Dyrlægen siger at han nok skal lære det og blive god igen, så nu er han på kur.

I efteråret fik jeg også lavet tænder. Det medicin jeg har fået siden jeg var 1 år har nu nedbrudt de fleste af mine tænder og det gør ondt. Vi fik dem lavet på Kalundborg sygehus af Onkel Jørgen (Jørgen Brink fra Specialtandplejen i Slagelse). 14 facader med plast men jeg beholdt dem alle sammen. Vi fik en hyggelig lille miniferie ud af det, med hotelophold og en masse oplevelser.

I slutningen af året var det tid til at se frem på hvad der skal ske med hensyn til skole. Jeg blev udredt af PPR og de fandt ud af at jeg var klar til skole og at det var Asgaardsskolen der var målet. De har de bedste muligheder for mig for skoletiden og fremtiden. Nu skal jeg bare gå og vente på at det bliver min fødselsdag næste år og så skal jeg starte i skole.

Den kloge og interesserede læser vil nok tænke over hvor Laurits er i det her? Ja ser du han har været ved min side hele tiden. Han er den bedste lillebror man kan ønske sig, specielt når man som jeg har nogle behov som andre ikke har. Laurits er der altid til at trøste mig og til at lege med mig. Vi kommer bare så godt ud af det med hinanden og det er bare så godt. Laurits rejste sig og begyndte at gå med vores stole da han var ca. 8 måneder gammel og derfor har vi mange ridser i gulvet nu. Da han var lidt mere end 1 år gammel slap han og side har vi leget sammen hver dag. Han hjælper mig med at gå i Walker og med at samle legetøjet op til mig når jeg taber det. Han hjælper mig også med at stresse mor og far og det er vi ret gode til. De skal jo holdes ved lige i den alder.